Reseptit
Tältä sivulta löydät liikkeemme herkulliset kalaruokien reseptit.
Mademuhennos
1 kpl made (n. 1 kg)
4 dl vettä
4 dl valkoviiniä
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 dl hienonnettua tilliä
12 kpl keitettyä perunaa
mustapippuria ja maustepippuria
suolaa
1 kpl sitruunan mehu
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
- Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi.
- Kiehauta kattilassa vesi, viini ja pippurit, nosta joukkoon kalat ja hauduta hiljalleen kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista.
- Lisää liemeen mateen maksa ja anna sen kypsyä kuumassa liemessä. Nosta maksa liemestä ja leikkaa se viipaleiksi.
- Sulata toisessa kattilassa voi. Sekoita voisulaan jauhot ja kaada joukkoon siivilöity keitinliemi koko ajan sekoittaen. Anna liemen kiehua ja jauhojen kypsyä.
- Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Mausta suolalla ja lisää tilli sekä kuoritut ja halkaistut perunat ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon mateenpalat ja viipaloitu maksa sekä sitruunamehu.
- Nauti esimerkiksi saaristolaisleivän kera.